Full Oyun || Full Program || Full Film || Full Torrent Paylaşım Platformu
Sebzeler nasıl tüketilmeli? Yeolh

Linkleri Görebilmek ve Paylaşım Yapabilmek ve En Önemlisi TurkErleri Ailesinden Olmak İçin Lütfen Üye Olunuz.


Full Oyun || Full Program || Full Film || Full Torrent Paylaşım Platformu
Sebzeler nasıl tüketilmeli? Yeolh

Linkleri Görebilmek ve Paylaşım Yapabilmek ve En Önemlisi TurkErleri Ailesinden Olmak İçin Lütfen Üye Olunuz.


Full Oyun || Full Program || Full Film || Full Torrent Paylaşım Platformu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


|| Gençliğin Yeni PlatFormu ||
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Sebzeler nasıl tüketilmeli?

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
SAW
Admin
Admin
SAW


Erkek
Mesaj Sayısı : 280
Doğum tarihi : 01/01/93
Kayıt tarihi : 31/10/09
Yaş : 31
Nerden : Elazığ
İş/Hobiler : Pc Karsısı

Sebzeler nasıl tüketilmeli? Empty
MesajKonu: Sebzeler nasıl tüketilmeli?   Sebzeler nasıl tüketilmeli? Icon_minitime6th Kasım 2009, 18:39

İçlerinde bulunan selüloz sayesinde hazmı kolaylaştıran sebzeler, özellikle C vitamini açısından çok zengindir. Tük Kalp Vakfı doktorlarından Sumru Özbay, sebzelerin pişirilmesi ve saklanmasının püf noktalarını anlattı

Doğru bir şekilde hazırlandığı ve saklama koşullarına uyulduğu taktirde dengeli beslenmede büyük payı olan sebzeler, 'otsu bitkilerin yenebilen kısımları' olarak tanımlanabilir. Sebzeler genellikle kalorileri düşük olduğu için günlük enerji ve protein gereksinimine çok az katkıda bulunur. Bunun aksine vitaminler ve madensel maddeler yönünden oldukça zengindirler. Bol miktarda selüloz içerdikleri için bağırsak faaliyetlerine yardımcı olurlar. Ayrıca değişik renk koku ve lezzetleriyle yemekleri iştah açıcı hale getirirler.

Genellikle koyu yeşil yapraklı sebzeler vitamin ve mineraller açısından diğerlerinden daha zengin olur. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerin içerdikleri C vitamini değeri, diğer sebezlere oranla daha fazla, hatta turunçgillerin sağladığı değerle yakın olur. Kalsiyum ve demir yönünden de zengin sayılabilirler.

Sebzelerin çeşitli şekillerde pişirilmesi sonucunda sebzenin yapısında ve renginde birtakım değişikliker meydana gelir. Hücreler arası pektik maddeler, çiğ sebzede kalsiyumla birleşmiş olarak bulunur. Bitki hücrelerini bağlayan maddelerin hidrolezi, yani ısıltılmasıyla birlikte sebzede bulunan renk pigmentlerini farklı ortamlar farklı şekillerde etkiler. Kaynama, kızartma ve fırınlama sonucuda her sebzede renk değişiklikleri meydana gelir. Sebzeler, pişirilme sonucunda daha farklı bir tada sahip olur. Bazı sebzelere lezzet veren kükürtlü maddeler, pişirme sırasında değişime uğrar. Örneğin uzun süre pişirmeyle lahanadaki kükürtlü maddelere alışan 'hidrojen sülfür', yemekte hoşa giteyen bir tat bırakır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.dj-lider.tk
 
Sebzeler nasıl tüketilmeli?
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» YENEN KISIMLARINA GÖRE SEBZELER...
» Site Nasıl?
» Anket nasıl hazırlanır?
» PaylaŞim Nasil Yapilir???
» ClearType Nasıl Etkinleştirilir ?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Full Oyun || Full Program || Full Film || Full Torrent Paylaşım Platformu :: EĞLENCE & SOHBET :: Pratik Bilgiler-
Buraya geçin: